A new origin

Hem Forum Nyheter A new origin

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #912
  Jocke155
  Keymaster

  I skrivande stund så håller vi i Mineworlds-teamet på med något stort. Förmodligen en av de största uppdateringarna någonsin i Mineworlds historia.

  Uppdateringen är så pass stor att vi kommer behöva nollställa väldigt stora delar av servern, och vi kommer inom en snar framtid stänga ner den existerande versionen så att vi kan förbereda och testa innan släppet av uppdateringen.

  Uppdateringen kommer att bestå i 3 huvuddelar med helt egna system: Clans, Claims och Dungeons.
  Just nu är vi i prototypstadiet och dessa system är under utveckling.

  Clans

  Vi på Mineworlds har alltid strävat efter att göra det enklare att spela tillsammans med vänner, samtidigt som vi vill erbjuda en utmanande survival-upplevelse. I Clans blir detta en möjlighet där ni som spelare kan gå ihop tillsammans för att kämpa mot de faror och hinder som finns ute i vildmarken.

  I den nuvarande versionen av servern så kände vi att kommandon som till exempel /back och /tp var något som gjorde att survival-upplevelsen kändes aningen lätt och när man dog så kunde man direkt återfå sina saker. Så blir det inte i den kommande versionen.

  Teleports kommer vara en begränsad resurs som din klan kan samla på, för att sedan använda i din klan-kista.

  Kista

  Klan-kistan är en gemensam kista som din klan kan använda för att lagra saker, samt att lagra speciella föremål som till exempel teleports eller klan-kompassen som kan användas för att spåra andra klanmedlemmar eller var du senast dog. Utöver kistan finns också en bank som är gemensam för klanen.

  Sammanfattningsvis så ger klaner stora fördelar när du spelar tillsammans med dina vänner!

  Claims

  Det nuvarande Claim-systemet har både nackdelar och fördelar, men vi har valt att göra ett helt eget Claim-system som kommer interagera med Clans. Claims kommer skydda dig som spelare från att andra spelare förstör det du har byggt, men kommer även vara en frizon från monster. Monster kommer inte kunna spawna i din claim, och de kommer inte heller kunna se dig om de är utanför claimen och du står inne i den.

  Monstrerna på servern kommer lika som Clans att ha en level. Desto högre level desto svårare är de. Detta är något som baseras på hur långt bort du befinner dig från världens mittpunkt. Det kommer vara mycket dyrare för er som spelare att skydda områden, samtidigt som det blir en frizon från omvärldens faror.

  Monster

  Claim

  I övrigt kommer Claims fungera på samma sätt som innan, med guldspade för att utöka eller claima, samt att använda en pinne för att se vem som äger en claim. Man kommer även kunna köpa claims av andra spelare och utbyta claim-blocks.

  Dungeons

  Dungeons kommer vara speciella världar där ni som spelare kan gå ihop tillsammans i ett ”party” och döda bossar och monster mot belöningar. Till skillnad mot hur Riften fungerar i den nuvarande versionen är utrustningen du använder separat från survival-världen och du kan välja vilken klass du vill spela som innan ni börjar med en instans.

  En instans är en helt egen dimension av en dungeon som är bunden till dig som spelare men också till partyt. När du utfört en dungeon så måste den föregående instansen försvinna innan du kan påbörja en ny. Detta innebär också att flera olika grupper av spelare kan vara i samma dungeon utan att de påverkar varandra.

  Dungeon

  Det här inlägget blev väldigt långt och vi kommer med fler detaljer i ett kommande inlägg! 🙂

  #934
  Anonym
  Inaktiv

  Kommer survival världen att nollställas? Har varit ganska många nollställningar på sistone så det vore bra om det gick att undvika en nollställning eller i alla fall göra så att man kan ladda ner världen / delar av den.

  EDIT: Det här är inte Bloo7778, det har blivit något konstigt fel med inloggningen. (loggade in med min Steam account, så har nog något med det att göra)

  #936
  Jocke155
  Keymaster

  På grund av de stora förändringar som kommer i samband med uppdateringen är det svårt att behålla survival-världen och det är många som tycker att det kommer behövas en nollställning av hela servern. Detta är inget vi i vanliga fall inte gör mer än 1 gång per år, men med tanke på uppdateringen kommer det behövas.

  Vi kan kolla på lösningar då jag vet att det finns en del som har lagt ned tid och byggt saker i survival-världen. Antingen då som nedladdning eller att den fortfarande finns kvar på servern parallellt från det andra.

  När det gäller inloggningen: Vilket steam-konto loggade du in med, eller vad heter ditt andra konto?

  #937
  Anonym
  Inaktiv

  Ok, mitt Steam konto är TropicStar123 men det heter TropicSummer på den här hemsidan (antagligen hade jag det namnet när jag registrerade mig här men bytte namn senare)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.