AnsökDiscordOm Expanse

Mineworlds Expanse

Expanse är Mineworlds nya serverkoncept. På denna sida kan du läsa om allt som är planerat för Expanse.

Vad är Expanse?

Expanse är en helt ny typ av Minecraft-server där du som spelare kan skapa din helt egna värld som sedan går att expandera. Du kan bjuda in dina vänner till din värld och de får automatiskt tillgång till att bygga och öppna kistor. Spelare som inte tillhör din värld kan fortfarande besöka den, men de kan inte förstöra något i världen. Världar som har PvP påslaget kan raida varandra.

När du joinar Expanse för första gången så tas du till ett tutorial-rum där du kan läsa om allt som finns på servern. Detta är något du måste göra innan du kan skapa en ny värld och spela på servern. Du kan när som helst ta dig tillbaka till detta rum med kommandot /tutorial. När du utfört detta så tas du till /spawn där du kan interagera med NPCs. De kommer ge intressanta tips som kan vara till nytta vid olika platser runt om i världen. Det finns även merchants och salesmen som du pratar med för att köpa och sälja saker. Allt som säljs sparas och andra spelare kan köpa dessa föremål. Priset avgörs av hur mycket som är sålt av ett visst föremål.

All hantering av din värld sker i en meny du öppnar med /expanse. Du får även en bok som öppnar denna meny när du högerklickar med den. Du kan ta bort din värld när du vill, men endast skapa en ny en gång i månaden. Expansioner kostar spelpengar och olika mängder resurser beroende på hur stor din värld är och hur mycket du vill expandera den.

Varje spelarvärld har alltså en viss storlek beroende på hur expanderad den är. Det är möjligt att gå utanför zonen genom att avaktivera världens border, men utanför skyddszonen så utsätts spelaren för radioaktivitet och tar skada efter en viss tid. Ibland kan även olika väder ske utanför skyddszonen, bland annat tornador och radioaktivt regn.

Inga fler wipes! Syftet med Expanse är att spelare själva kan välja att börja om i deras värld. Den vanliga världen där spawn är kommer inte att nollställas och kan expanderas med gemensamma mål och resurser.

När släpps Expanse?

Expanse är fortfarande i ett tidigt utvecklingsstadie vilket innebär att det inte finns något datum än. Expanse kommer genomgå flera stängda spel-tester innan den öppna betan finns tillgänglig för alla. Om du vill bidra till utvecklingen av Expanse så kan du ansöka om Staff på Mineworlds. Preliminärt datum för Expanse öppna beta är efter Minecraft 1.16 Nether Update har släppts.

Skärmdumpar

Nyheter

Det går nu att ansöka om att få spela på vår alpha-server! Skriv in ditt Minecraft-namn i formuläret för att ansöka.

Uppdateringar

För att läsa mer om de uppdateringar som vi gör under utvecklingen av servern så bör du gå med i vår Discord.

Server-info

Servern är online

Spelare: 0/25

Version: Spigot 1.16.1