HemDiscordOm ExpanseGuideVärldar

Mineworlds Expanse

Expanse är Mineworlds nya serverkoncept. På denna sida kan du läsa om allt som är planerat för Expanse.

Vad är Expanse?

Expanse är en helt ny typ av Minecraft-server där du som spelare kan skapa din helt egna värld som sedan går att expandera. Du kan bjuda in dina vänner till din värld och de får automatiskt tillgång till att bygga och öppna kistor. Spelare som inte tillhör din värld kan fortfarande besöka den, men de kan inte förstöra något i världen. Världar som har PvP påslaget kan raida varandra.

När du joinar Expanse för första gången så tas du till ett tutorial-rum där du kan läsa om allt som finns på servern. Detta är något du måste göra innan du kan skapa en ny värld och spela på servern. Du kan när som helst ta dig tillbaka till detta rum med kommandot /tutorial. När du utfört detta så tas du till /spawn där du kan interagera med NPCs. De kommer ge intressanta tips som kan vara till nytta vid olika platser runt om i världen. Det finns även merchants och salesmen som du pratar med för att köpa och sälja saker. Allt som säljs sparas och andra spelare kan köpa dessa föremål. Priset avgörs av hur mycket som är sålt av ett visst föremål.

All hantering av din värld sker i en meny du öppnar med /expanse. Du får även en bok som öppnar denna meny när du högerklickar med den. Du kan ta bort din värld när du vill, men endast skapa en ny en gång i månaden. Expansioner kostar spelpengar och olika mängder resurser beroende på hur stor din värld är och hur mycket du vill expandera den.

Varje spelarvärld har alltså en viss storlek beroende på hur expanderad den är. Det är möjligt att gå utanför zonen genom att avaktivera världens border, men utanför skyddszonen så utsätts spelaren för radioaktivitet och tar skada efter en viss tid. Ibland kan även olika väder ske utanför skyddszonen, bland annat tornador och radioaktivt regn.

Inga fler wipes! Syftet med Expanse är att spelare själva kan välja att börja om i deras värld. Den vanliga världen där spawn är kommer inte att nollställas och kan expanderas med gemensamma mål och resurser.

När släpps Expanse?

Expanse är fortfarande i en öppen beta vilket innebär att det inte finns något fast datum riktigt än. Däremot går det bra att börja spela den öppna betan redan nu!

Kommer min värld nollställas när servern släpps?

Planen är att det inte ska behövas. Under betan kan det komma uppdateringar som balanserar kostnader av expansioner, men om du redan har expanderat din värld så är målet att du ska kunna behålla den sen när servern släpps.

Vad händer med inaktiva världar?

Inaktiva världar kommer i framtiden att arkiveras automatiskt. Detta betyder att de inaktiveras på servern men fortfarande finns kvar. Vi har inte riktigt bestämt än hur själva återaktiveringen av en sådan värld kommer att ske, men det är antingen automatiskt eller att man kontaktar en staff-medlem.

Kan jag ladda ner min värld?

I framtiden kommer man kunna ladda ner sin värld när man vill mot en fast kostnad.

Måste jag spara min värld och vad är en backup?

I de allra flesta fall så ska din värld sparas automatiskt när du loggar ut. Men det är alltid rekommenderat att du sparar din värld via expanse-menyn och sedan gör en backup. En backup skapar en kopia av din värld som sedan går att återställa när du kontaktat en staff-medlem.

Skärmdumpar

 

 

Nyheter

Det går nu att spela på servern utan att ansöka. Välkommen in!

Uppdateringar

För att läsa mer om de uppdateringar som vi gör under utvecklingen av servern så bör du gå med i vår Discord.

Expanse Beta


Fatal error: in C:\inetpub\wwwredstone\expanse\MinecraftPing.php on line 72