HemDiscordOm ExpanseGuideVärldar

Mineworlds Expanse

Denna guide kommer att ta dig igenom de viktigaste sakerna du behöver veta för att komma igång som spelare på servern. Guiden börjar från ditt perspektiv – från den plats du börjar på när du först loggar in på servern.

Det första rum som du kommer till är Tutorial-rummet. Här kan du läsa välkomstboken, en sammanfattning av våra regler och de viktigaste sakerna som du behöver veta för att spela på servern. Till höger så visas ditt första quest ”Complete Tutorial”. Du måste läsa böckerna för att klara detta quest och när du gjort det får du ett start-kit, pengar och en emerald.

Vakten som står i högra hörnet kan du nu högerklicka på för att ta dig till /spawn.

En bit fram så finns en bok som förklarar hur du kan skapa din första värld, antingen genom att använda Expanse-boken eller /expanse.

Att skapa en värld

När du skapar din värld finns det två saker att tänka på. Det första är vad den ska heta och det andra är om du vill välja en biome eller inte. För att välja en biome måste du klicka på scroll-knappen när du ska skapa din värld. Du kommer få döpa din värld genom att skriva ett lämpligt namn i chatten. För att avbryta namngivningen kan man skriva ”Cancel” i chatten.

När du gjort detta så tas du till din skapade värld. Du kan bara skapa en ny värld en gång i månaden.

Att hantera världen

All hantering av din värld sker i Expanse-menyn som du kommer åt med boken eller med /expanse. Som ägare eller medlem av en värld så kan du ändra världens inställningar och bygga i den. Spelare som du har trustat i ”Manage Players”-menyn kan bara bygga och förstöra i din värld. Alla andra räknas som gäster och kan inte förstöra något. Du väljer själv hur du vill spela på din värld och vilka regler du och dina medlemmar måste följa. Dock så får inte dessa regler bryta mot Mineworlds regler.

Att expandera världen

Expandering sker också i menyn. För att expandera en värld behövs olika resurser.

  • Pengar
  • Material
  • Speciella emeralder

Pengar får du genom att till exempel sälja föremål till andra spelare eller till NPCs i /spawn. Speciella emeralder får du genom att klara olika /quests.
I /emerald så kan du byta upp ett antal sämre emeralder mot en bättre.

Kostnaden ökar desto större din värld blir. Världen kan också expanderas 1 block automatiskt ibland om denna inställning är påslagen.

Nollställningar

Du väljer själv när du vill nollställa din värld. Som ägare när du väljer ”Abandon world” så tas världen bort helt. Som member så kan man välja att lämna världen när man vill. Nether och The End kan nollställas separat. Detta kan göras en gång var fjortonde dag. Detta görs också via menyn.

Spara världen

I vanliga fall så sparas din värld automatiskt när du spelar och när alla medlemmar har loggat ut. Men det finns även en manuell knapp för detta i menyn. Om du vill vara helt säker på att det har sparats korrekt ska du använda denna. Du kan även göra en backup av din värld som våra administratörer kan återställa om olyckan har varit framme.

Spawnområdet

I spawn så kan du sälja föremål till NPCs och göra andra aktiviteter som ger dig föremål och pengar. Spawnområdet utökas av spelarnas globala prestationer. När du tjänar pengar så går skatten till att expandera spawn-världen och när du säljer föremål så går ett visst antal av dessa också till att expandera spawn-världen. Det går att ansöka om tillstånd att få bygga i spawn-världen.

Bland annat så kan du:

  • Sälja och köpa saker från NPCs
  • Hitta ores som respawnar
  • Farma grödor
  • Para ihop djur för att få ett ägg du kan ta med dig
  • Fiska och sälja fisken till en NPC
  • Spela minigolf

Quests och Levels

Levels finns i lite olika kategorier där du kan öka din nivå och låsa upp olika abilities. Allt detta görs i /levels.
Quests består av slumpade uppdrag som ger dig emeralder pengar och exp till olika kategorier.

Andra kommandon

De flesta menyer som finns går att komma åt via /menu.
Det finns många fler funktioner och kommandon att läsa mer om i den fullständiga guiden!

Nyheter

Det går nu att spela på servern utan att ansöka. Välkommen in!

Uppdateringar

För att läsa mer om de uppdateringar som vi gör under utvecklingen av servern så bör du gå med i vår Discord.

Expanse Beta


Fatal error: in C:\inetpub\wwwredstone\expanse\MinecraftPing.php on line 72