Guide

På Mineworlds har vi många unika plugin som vi utvecklar och underhåller själva.
I denna guide hittar ni detaljerad information om varje plugin så att ni kan få ut så mycket som möjligt av spelupplevelsen!
Om vill läsa mer om Mineworlds Beta-period, klicka här.

Clans

ClanChestClans finns för att ha möjlighet att utvecklas och spela tillsammans med andra men samtidigt öppna låsa upp användning av tokens och raida andra klaner. Ni kan bygga tillsammans i ”Clan Claims” och samla på unika föremål som ni kan placera i er klankista. Raiding sker under rättvisa förhållanden för att alla ska trivas.

Claims

ClaimClaims finns för att skydda dina byggen. Det finns 2 typer av claims. Claims som tillhör en klan, eller privata claims som tillhör en spelare. För att anspråka ett områden kan du använda en guldspade, eller så kan du skriva /claim så får du ett 11×11 område där du står.
Du kan skriva /friend add <spelare> för att automatiskt lita på en annan spelare i alla dina claims. Du kan också lita på en annan spelare per claim, genom att stå i den och skriva /trust <spelare>.

 

 

Dungeons

DungeonGå ihop med andra spelare i ett party och bekämpa bossar i speciella dungeon-instanser. Belöningar och drops kan hittas från bossarna. Just nu finns det en dungeon med två svårighetsgrader och en mycket svår raid-instans som rekommenderas för 10 spelare. Med hjälp av /dg menu kan du via menyn göra de val som krävs för att skapa partyn, bjuda in spelare och gå till instanserna.

 

 

 

Parkour

ParkourParkour är en arena där du måste hoppa genom en bana och när du klarar den får du olika belöningar. Teleporteringar och försök att flyga kommer avbryta en pågående arena. Just nu finns det en arena: Arena1. För att komma till den skriver du /warp parkour
Parkour-rekorden loggas även på vår discord.

 

 

Shops

ShopShops baserar sig på kategorier, items och kits som har ett varierande pris beroende på hur ofta det blir köpt. Priset ökar med 5 procentenheter vid varje köp och sjunker sedan med 5 procentenheter var 30:onde minut, om det finns spelare på servern. Öppna shoppen med /shop
Lootboxes finns också tillgängliga här.

Auctions

AuctionsAuctions är en plats där du kan sälja dina saker åt vem som helst. Håll ett föremål i handen och skriv /auction sell <pris> så listas det som en auction. Du kan köpa föremål genom att skriva /auc och sedan högerklicka på föremålet. Om ditt föremål inte säljs under en viss tid får du tillbaka det.
För att söka efter ett föremål i Auction skriver man /auc search föremålstyp

Scrap

ScrapScrap är en meny där du kan sälja saker från din inventory genom att högerklicka på föremålet. Alla föremål har olika värden och du kan se värdet genom att vänsterklicka på det du vill sälja. Du kan också skriva /worth för att se värdet på alla saker som går att sälja. Öppna scrap genom att skriva /sell

Du kan också återvinna saker som går att crafta genom att skriva /recycle
Det är också en möjlighet att ta bort enchantments på föremål med /disenchant – Varning, föremål med färg (Rarity) förlorar sin färg om du gör detta!
Om du har 5 föremål med en färg (Rarity) så kan du byta upp dem mot ett föremål med bättre färg i /tradeup

Trades

Med trades kan du skicka ett bytesförslag till en annan spelare. /trade <spelare> <summa> – Skickar en offer på föremålet du har i handen med. När spelaren accepterar bytet betalas summan. Bytesförslaget kan avbrytas av den som mottagit det. Frakt betalas av båda spelare beroende på avståndet till spelaren. $1 per 10 blocks, max $50 per spelare.

Zones

ZoneBeroende på vilket avstånd du är från spawn så blir monstrerna svårare. En tumregel är att 150 blocks motsvarar en level. Varje biome har speciella monster som är mycket mer sällsynta, men som ger större fördelar att döda. Se vilken zon du befinner dig i med /zone
Monstrerna ökar mellan 0.1 till 1 skada per level, samt 1-2hp per level beroende på typ. I gräslandskap finns Rare Spider, i öken Rare Husk, i glaciärer Rare Stray, och i träsk finns Rare Slime. Dessa ger mer exp och pengar än vanliga mobs men är svårare att döda.

 

Rifts och Airdrop

En Rift är ett boss-event som kan ske i världen. En ”Rift Orb” uppenbarar sig nära en utvald spelare med en level som varierar från 1 till 8. När en spelare närmar sig orben så går man automatiskt  med i ett rift-party och en slumpad boss spawnar efter 30 sekunder från att den första spelaren har gått med. Det finns just nu 3 olika bossar: ”Fire Cube”, ”Invader” och ”Fire Bear”. Alla bossar  tappar specialföremål där chansen för ett extra drop ökar per level.

Airdrop är ett event i världen där ett airdrop landar nära en utvald spelare. Airdropet består av ett får som faller från himlen och när man dödar fåret så får man loot. Hur bra looten är beror på färgen på fåret.

Votes

VotesNär du röstar på servern får du belöningar.
Du kan använda dina vote points genom att använda menyn som du öppnar med /vote
Med /vote stats kan du se statistik om hur många votes du har totalt, hur många vote points du har, samt när du senaste röstade. Desto fler dagar i rad du har röstat, desto mer votepoints får man per röst.