Guide

På Mineworlds har vi många unika plugins som vi har utvecklat själva. I denna guide hittar ni detaljerad information om varje plugin så att vi kan få ut så mycket som av möjligt av spelupplevelsen!

Clans

ClanChestClans är Mineworlds nya system för att utvecklas och spela tillsammans med andra. Ni kan bygga tillsammans i ”Clan Claims” och samla på unika föremål som ni kan placera i er clan chest. En nyhet på servern är att raiding nu är tillåtet mellan klaner och detta sker i clan claims.

Claims

ClaimClaims är Mineworlds egna system för att skydda dina byggen. Det finns 2 typer av claims. Claims som tillhör en klan, eller claims som tillhör en spelare. För att claima ett områden kan du använda en guldspade, eller så kan du skriva /claim så anspråkar du ett område där du står.

 

 

Dungeons

DungeonGå ihop med andra spelare i ett party och bekämpa bossar i speciella dungeon-instanser. Bossarna blir svårare desto högre rank spelarna är. Belöningar och drops kan hittas från bossarna.

 

 

 

Shops

ShopShops är Mineworlds helt unika shopsystem. Det baseras på kits som du kan köpa beroende på vilken dag det är. Du kan alltså bara köpa det som finns i shoppen om dagen eller datumet stämmer överens. Öppna shoppen med /shop

Auctions

AuctionsAuctions är en plats där du kan sälja dina saker åt vem som helst. Håll ett föremål i handen och skriv /auction sell <pris> så listas det som en auction. Du kan köpa föremål genom att skriva /auc och sedan högerklicka på föremålet. Om ditt föremål inte säljs under en viss tid får du tillbaka det.
För att söka efter ett föremål i Auction skriver man /auc search föremål

Scrap

ScrapScrap är en meny där du kan sälja saker från din inventory genom att högerklicka på föremålet. Alla föremål har olika värden och du kan se värdet genom att vänsterklicka på det du vill sälja. Du kan också skriva /value eller /worth för att se värdet på det du håller i handen. Öppna scrap genom att skriva /sell eller /scrap

Du kan också återvinna saker som går att crafta genom att hålla i det och skriva /recycle

 

Zones

ZoneBeroende på vilket avstånd du är från spawn så blir monstrerna svårare. En tumregel är att 100 blocks motsvarar en level. Varje biome har speciella monster som är mycket mer sällsynta, men som ger stora fördelar att döda. Se vilken zon du befinner dig i med /zone
Monstrerna ökar mellan 0.1 till 1 skada per level, samt 1-2hp per level beroende på typ.

Votes

VotesNär du röstar på servern för du belöningar. 1 Vote Point och $50.
Du kan använda dina vote points genom att använda menyn som du öppnar med /vote
Med /vote stats kan du se statisk om hur många votes du har totalt, hur många vote points du har, samt när du senaste röstade.