Expanse – Utvecklingsuppdatering 2

Nu är Minecraft 1.16.1 släppt och det är dags för en uppdatering angående utvecklingen av den nya servern Expanse!

Utvecklingen just nu

Just nu är servern i ett stängt alpha-stadie. Spelare kan ansöka om att få testa här.
Sedan sist har många buggar fixats och ett flertal nya funktioner lagts till. Bland annat så kan spelare själva göra en backup av sin värld, som sedan kan återställas i fall olyckan är framme.
Framförallt så är servern nu uppdaterad till 1.16.1!

En meny har även lagts till för att lättare kunna hitta andra menyer och kommandon.

I Levels2 så kan man nu spåra EXP för en viss exp-typ.

Kostnader för expansioner har även balanserats och priser på föremål justerats. Ett flertal plugin från gamla servern har även flyttats över till Expanse.

Ett skattesystem har införts, där pengarna går till expansion av spawn-världen. Just nu expanderar huvudvärlden 1 block per $10-tusen.

Utvecklingen framöver

Klicka här för att läsa vår Road-map. Just nu så fortsätter utvecklingen tillsammans med nya Spigot-versionen för 1.16.1 och Alphan kommer att pågå fram till att servern är så pass stabil att en nollställning av spelardata aldrig mer ska behövas. Detta gäller ekonomi och spelarvärldar. När betan släpps så kommer whitelisten att tas bort och tanken är då att en wipe aldrig mer ska behövas.

Då de flesta inom vårt Staff-team jobbar eller studerar på heltid så innebär det att Mineworlds i allmänhet blir ett fritidsprojekt och vi diskuterar just nu internt om att minska antalet separata staff-roller och istället införa en mer generell roll. Detta innebär att Staff i allmänhet kommer kunna bidra till servern enklare genom en bättre fördelning av resurshanteringen.

Nuvarande servern

Den nuvarande servern är nu nedstängd. Om du har några åsikter om detta så hänvisar vi er till Discord. Expanse kommer att ersätta den gamla servern. Den stora skillnaden blir egentligen hur den nya servern styrs samt att Clans och PvP inte längre kommer ha lika stort fokus.