Expanse – Utvecklingsuppdatering 1

I detta inlägg kommer vi uppdatera er om hur utvecklingen av Expanse har sett ut sedan vi tillkännagav projektet för snart två månader sedan. Inlägget kommer handla om nyheter sedan sist, vad som sker just nu och vad som kommer ske med servern framöver.

NPCs
NPCs har sedan sist fått flera underliggande uppdateringar som ökar stabilitet och användbarhet. Det går även att byta skin på en NPC i realtid och utrusta dem med föremål, vilket ytterligare ökar möjligheterna med systemet.

Expansioner
Världar kan numera expandera automatiskt baserat på speltid. Detta är något som världens medlemmar kan avaktivera. Världen kan expandera lite förutsatt att något medlem befinner sig i världen. Utöver den automatiska expansionen så kan spelare nu expandera världen med 10, 20, 30 eller 50 blocks åt gången, men då mot en kostnad i form av ingame-pengar och föremål. Detta är något som kommer att speltestas för att hitta en balans mellan kostnad och expansion, med målet att det inte ska gå för snabbt eller för långsamt.

Nether, The End och Wipes
För tillfället behöver man inte expandera varken Nether eller The End, dock finns det en fast world border på 5000 för The End och 8000 för Nether. Dessa siffror kommer också att anpassas och spelare kommer få möjlighet att be staff om en utökning vid behov. Det finns nu även stöd att individuellt nollställa The End eller Nether, maximalt 1 gång per 15 dagar. En spelare kan bara skapa en helt ny värld en gång i månaden.

I samband med 1.16 så kommer world bordern i Nether att anpassas så att man får upptäcka hela uppdateringen utan begränsning. Vi håller även på att titta på olika lösningar för att spelare ska få möjligheten att välja biome när man skapar en ny värld, men detta är något som behöver de nya funktionerna som kommer med 1.16.

Items
Ett flertal klan-relaterade föremål har tagits bort eftersom fokus inte kommer vara på PvP för tillfället. Tokens kommer att göras om helt och övergå från fysiska föremål till en meny där man kan kontrollera hur många man har köpt. I övrigt så finns många av föremål kvar som tillhör dungeons och lootboxes.

Shop
Shoppen har flyttats över och kommer att göras om för att matcha de nya priserna och de föremål som det finns behov av.

Rifts
Rifts 2.0 är just nu under design-fasen och planen är att göra de till ett globalt event som man kan komma åt från spawn-världen. Belöningar kommer att bero på spelarantalet.

Menyer
Menyerna har fått flera förbättringar och har fullt stöd för att skapa världar, besöka världar, bjuda in spelare, spara, slå av och på PvP, expandera, wipe:a Nether och The End, samt att ta bort världen.


Speltester
Vi har haft ett antal stängda speltester och fler kommer framöver. Ansök om Staff för att få tillgång till den stängda alphan.