Beta

Välkommen till Beta-versionen av Mineworlds!

På denna sida hittar du all information du behöver för att få ut så mycket som möjligt av beta-perioden som vi har medan utvecklingen av servern är i full gång. Vi kommer även svara på vanliga frågor som finns om servern, och hur framtiden ser ut samt var vi befinner oss just nu.

Vanliga frågor

Hur gammal är servern, och när påbörjades betan?

Mineworlds är ett community som har existerat sedan 2011 där vi har gjort en ny omstart av servern vid varje stor minecraft-uppdatering. Denna version (1.14) påbörjades i slutet av 2018.

Hur länge pågår betan?

Målet är att släppa servern tillsammans med Minecraft 1.15 och när Spigot är stabilt nog.

Vad går betan ut på, vad gör man på servern?

Målet med betan är att spelare kan vara med och utveckla den slutgiltiga versionen av servern som släpps tillsammans med 1.15 Att ha spelare tillgängliga under programmering och design av servern är för oss väldigt värdefullt för att få en bra uppfattning om vad spelare faktiskt tycker om servern och Minecraft i sin helhet. Det hjälper oss att skapa en server som passar alla!

På servern finns det en hel del saker att sysselsätta sig med, och vi har siktat på att tillfredsställa både de som gillar PvP och PvE, men samtidigt lämna plats för de som vill spela en lite svårare variant av vanlig survival. Du kan läsa om allt vi har på servern i Guiden.

Vad händer när betan är slut?

När betan är slut så kommer servern att nollställas, och den gamla 1.14.4 världen som är aktiv just nu kommer att finnas kvar i Adventure mode.

Hur ofta uppdateras servern?

Mindre uppdateringar kan ske flera gånger per vecka och större sker 1-2 gånger per vecka. Det som styr hur mycket som ändras är vad spelare tycker och om det är något som behöver balanseras för att spelupplevelsen ska bli så bra som möjligt. Förbättringar sker även när vi får in förslag. Uppdateringar kan ses i realtid på vår trello.

Vilka plugins utvecklar ni själva?

Just nu har vi 42 plugins som vi utvecklar och underhåller själva.
Dessa är: Claims, HealthBar, Sort, Discord, Friends, Explosives, Essentials, MythicAddon, Libs, Rifts, Golf, Timber, Zones, Portals, Dimensions, Auctions, Shop, Admin, Codes, Votes, Core, Guide, Trades, Ban, Drops, Animals, Treasure, Dungeons, Airdrops, Gamble, Levels, Parkour, AntiCheat, Items, Scrap, Clans, Titles, Db, Locks, Invs, Companion
Vi samarbetar även med MythicMobs och bidrar även till utvecklingen av Spigot och Minecraft via JIRA!

Kan jag ansöka om staff?

Ja det är fullt möjligt att ansöka! Vi letar dig som har kunskaper inom moderation, spelutveckling eller testning och känner att ni på något sätt vill hjälpa till att utveckla servern vidare. Du kan ansöka här.